April 28, 2018

H2i JE OTVORIO PODRUZNICU U EVROPI

H2i je otvorio podruznicu u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, na Balkanskom poluotoku.


Balkan je evropska regija u razvoju smještena u jugoistočnoj Evropi, koja se bori sa poplavama i drugim vodnim problemima. Zemlje u regiji se obnavljaju i razvijaju, te žele naći rješenje za klimatske izazove i one vezane za vodu, sa kojima se neizbjezno suočavaju, objašnjava Visnja Corić, Voditeljica poslovanja u H2i Singapur, i Direktorica H2i Balkans.


"Regija ima mnogo potencijala i izvrsno je mjesto za početak u Evropi", dodaje.


H2i Balkans će također služiti kao baza iz koje će H2i Singapur pružati usluge svojim klijentima u Evropi.


H2i je brzo rastuća tehnološka kompanija, registrirana u Singapuru i specijalizirana za korištenje analitike velikih podataka (big data), mašinskog učenja i naprednog računarskoga modeliranja za rješavanje stvarnih problema sa vodom. H2i razvija, izvsava i upravlja specijaliziranim konsultantskim projektima u oblastima monitoringa, hidrodinamičkog modeliranja, modeliranja kvalitete vode i operativnih sistema za upravljanje vodama.


''Iako značajan dio klijenata kompanije dolazi sa područja Azije, H2i želi proširiti svoje tržište djelujući i u Evropi, kroz svoje potpuno razumijevanje problematike i jedinstvenim vlasničkim rješenjima", objašnjava Visnja Ćoric.


posljednji tvitovi